Informatie over stenen

Informatie over stenen

Ontstaan en samenstelling van stenen

Op enkele uitzonderingen na zijn alle edelstenen mineralen. Niet mineralen zijn b.v. barnsteen, koraal, schelpen en parels. De chemische samenstelling van de mineralen wordt aangegeven door een formule.

Bijna alle mineralen ontwikkelen bepaalde kristalvorming d.m.v. stoffelijke homogene lichamen met een regelmatige roosterbouw van samenstellende atomen, ionen of moleculen. De meeste stenen vormen zich in de lagen van de aarde, maar er zijn ook stenen die uit het universum komen en inslaan op de aarde en deze noemen we meteorieten.

Meteorieten zijn deeltjes van het zonnestelsel die naar de aarde toe vallen. De meeste zijn afkomstig van asteroïden en ook heel wat afkomstig van kometen. Een klein aantal zouden afkomstig zijn van de Maan of van Mars.

Historie

Helende stenen en kristallen werken door hun kracht en samenstelling, ook in hoge mate aan de gezondheid, tevredenheid en levenslust.

Helende stenen zijn opgebouwd uit dezelfde bestandsdelen van het lichaam en van de natuur en zonder mineralen is een biologisch leven op de aarde niet mogelijk.

Kristallen zijn “levende materie” en zijn net zo onderhevig aan de natuurwetten van groei, opbouwen en verval zoals bij de mensen. In het Stenen Tijdperk werden de helende eigenschappen van bepaalde stenen erkend. In Egypte waren de edelstenen niet weg te denken. Iedereen van aanzien droeg edelstenen. Men werd er in begraven. Kijk maar naar Toetanchamon, die had heel veel lapis lazuli en turkoois. In de bijbel worden de edelstenen ook vermeld, de hoge priester had een borstschild met daarop voor elk van de 12 stammen een verschillende steen. Op de ark, die Mozes en het bevrijde volk door de woestijn werd meegedragen, zitten boven op ook edelstenen voor de communicatie met God. Jade geeft in de Oosterse landen aanzien.

De kennis die er nu over de edelstenen is, komt heel veel uit overlevering. Hildegard von Bingen heeft haar steentje bijgedragen en doordat er steeds meer mensen open staan voor de werking van de stenen wordt de informatie van de stenen steeds meer, maar nu door eigen ervaring en ervaring van mensen die al jaren werken met stenen.

Wat wel verbazingwekkend is dat men ook in Nederland vroeger al bijtringen van barnsteen had voor baby's als die last hadden van het krijgen van tandjes.

Wetenschappelijk onderzoek

Het enige middel wat wij gebruiken om te communiceren is kristal, zonder kristal valt er heel veel weg, bijv.: radio; horloge; televisie; telefoon etc.
Batterijen raken leeg, kristallen kun je altijd hergebruiken. Vroeger werden er echte bergkristallen gebruikt, maar nu zijn deze chemisch samengesteld. Er zijn boeren die hun land bestrooien met gemalen bergkristal om de groei van de gewassen en om het land te voorzien van extra energie.

Hoe werken Kleur en Licht op ons

Kleur en licht beïnvloeden ons dagelijks zo sterk dat wij hen vanzelfsprekend aanvaarden en eigenlijk vergeten zijn, wat een energierijkdom en kracht ze bevatten. Zonder licht is er geen leven op de aarde mogelijk. Je staat bijvoorbeeld 's morgens op en het is een sombere dag. De één heeft er meer last van dan de ander om op zo’n sombere dag optimaal te functioneren.

Wanneer echter het zonnetje schijnt, dan stromen we over van 'ENERGIE'. Dat is de kracht van het licht. Wij voelen ons dan goed. Ook het licht wat door de helende steen en edelstenen uitgezonden wordt is pure energie.

Als een steen in verschillende kleuren voorkomt, geeft de kleur de doorslag bij de keuze. Stenen in positieve kleuren zijn yang en geven kracht. Stenen in negatieve kleuren zijn yin en slurpen kwaad en vergif op. Negatief en positief wordt hier in de context van het dualisme gebruikt. De absolute kleuren zijn de kleuren die we nodig hebben om onze chakra's goed te laten functioneren.

Elke chakra heeft zijn eigen kleur en is verbonden met ons energetisch-, mentaal- en fysieke lichaam. Door deze energiewielen worden deze lichamen met elkaar verbonden en de kleuren zorgen voor het draaien van het chakra. Wanneer een chakra niet goed draait is de uitwisseling ook minder met de lichamen. Kleur is o.a. daarvoor nodig.

Wat kunnen edelstenen en mineralen voor je betekenen:

Edelstenen en mineralen kunnen onze lichaam en geest beïnvloeden zodat er meer balans komt in ons systeem. Omdat edelstenen en mineralen de tekorten aan kunnen vullen met elementen die zij bevatten. Zo ontstaat er balans, waardoor ons lichaam het zelfgenezend vermogen weer kan aanspreken en klachten kunnen verdwijnen.

Edelstenen en mineralen kunnen ongeneeslijke ziekten niet genezen, maar wel meer balans brengen of het proces vertragen.

Edelstenen zijn natuurproducten, er kunnen kleurverschillen of oneffenheden voorkomen in en op de stenen.
Edelstenen zijn nooit een vervanging voor therapie of medicijnen. Maar kunnen samen met elke therapie gebruikt worden.
Bij klachten raadpleeg altijd je huisarts.