Werkwijze

Mijn werkwijze, mijn manier van aanpak, is holistisch.

Breccie jaspis uitvergroot

Holistisch wil zeggen dat er niet alleen naar een specifieke klacht wordt gekeken, maar naar alle facetten van de mens op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied en wat daarvoor nodig is om te helen. Helen betekend , 'heel' worden, in balans komen.
Vanuit balans of disbalans functioneren we. Wanneer er een klacht is ontstaan dan is je lichaam in staat om het zelfgenezingsproces in gang te zetten.
Wij zijn van nature “zelfgenezers”.
Lees meer over de holistische werkwijze

Kennis van kristallen en mineralen is zo oud als de geschiedenis van de mensheid zelf. De oude natuurvolken, die veel dichter bij de natuur leefden dan de huidige, moderne mens, gebruikten de krachten van mineralen en edelstenen om hun ziektes te bestrijden.
Ook werden stenen gebruikt bij rituelen om de goden gunstig te stemmen. Ze dienden als talisman of amulet en ze werden gebruikt om het lichaam en de kleding mee te sieren.

Onze, op prestatie gerichte, levensstijl veroorzaakt veel spanningen. Ook het langdurig turen naar beeldschermen van computers en de straling zijn o.a. een oorzaak van erge vermoeidheid, een onder-energie. Deze onder-energie kunnen ons fysiek en mentaal proces verstoren en zo ontstaan er klachten. Wanneer er niet naar de signalen van het lichaam geluisterd wordt kan de klacht zich verergeren en kunnen er meerdere klachten ontstaan.

Zelfkennis en het besef dat begrip voor de oorzaak van onze klachten een belangrijke stap op weg naar genezing/heling is, is net zo belangrijk als medische behandeling. Gebruik van edelstenen en mineralen kunnen ons helpen ziekte te voorkomen en om het evenwicht en harmonie te herstellen. Soms is het lichaam zo aan het overleven dat er geen energie meer over is om ons zelf genezend vermogen te activeren.
Door de energie van de stenen te gebruiken kan dit nu net het zetje zijn om het zelf genezend vermogen weer opgang te krijgen.
Deskundig advies bij het aanschaffen van een helende steen is daarbij belangrijk. “Baat het niet, dan schaad het ook niet”, is een gezegde wat hier niet opgaat. Door energie van een steen toe te voegen waar het lichaam niets mee kan, wordt het systeem extra belast en kost het energie i.p.v. dat het helpt.
Bij een juiste keuze zal de uitwerking merkbaar worden en voel je zelf wel hoe lang en wanneer je de steen kan dragen.

Het dragen van edelstenen

Om een zo goed mogelijk resultaat van de helende en bewustmakende eigenschappen van de edelstenen te krijgen, heeft het de voorkeur om deze op de blote huid gedragen. Dit is een directe overbrenging van de energie.
Stenen kunnen ook in de broekzak gedragen worden en dan is de overbrengen afhankelijk van welk materiaal de zak van de broek gemaakt is. Wanneer er synthetische stoffen in verwerkt zijn kunnen deze er voor zorgen dat de overbrenging langzamer gaat en soms kan ook de energie van de steen daardoor veranderen. Het beste resultaat blijft toch het dragen op de huid.
De vraag of ruwe, ongeslepen, stenen beter werken dan geslepen stenen is moeilijk te beantwoorden. Bij sommige is het noodzakelijk om geslepen/getrommelde stenen te gebruiken, bij anderen werkt de steen beter in hun oorspronkelijke kristalvorm, hetgeen bij ieder mens ook weer verschillend is.
Echte regels zijn er niet.
Het belangrijkste is dat elke edelsteen, in welke vorm dan ook, zijn eigen uitstraling heeft.
Door de wisselwerking tussen de steen en zijn drager zal het van tijd tot tijd nodig zijn een steen te reinigen en weer op te laden. Het reinigen en opladen is in de beschrijving van alle stenen in de webshop opgenomen.
Stel je zelf open en ervaar de wonderbaarlijke kracht van edelstenen en mineralen. Het is een geschenk van Moeder Aarde.

De verschillende toepassingen

Auralagen en chakra’s zijn de gebieden waar dieper op in wordt gegaan.
Hoe en waar kunnen we de stenen gebruiken?
Water, elixer en olie van stenen, waarom is dit belangrijk?
Wanneer gebruik je het?
Elixer en water dupliceren zich in de cel.
Oliën zijn geschikt voor lokale behandelingen en werken in tweede instantie ook door in het energetisch gebied.

Energetisch werken

Energetisch werken is het werken in de aura, energieveld en met het lichaam. Energetisch werken is samenwerken met stenen en energie van de behandelaar. Deze kan het energieveld “lezen” en zo een toevoeging of iets weghalen wat de doorstroming verbetert.
De chakra’s en meridianen worden daarbij gebruikt om de energie beter te laten doorstromen. De chakra’s zijn verbonden met de hormoonklieren. Als daar een verstoring in de doorstroming aanwezig is dan werkt de hormoonklier die daarmee verbonden is, ook niet optimaal en kunnen er klachten ontstaan. Alles is met elkaar verbonden en hebben energetisch de mogelijkheid om daar iets mee te doen.
Sommige stenen geven verkoeling en andere verhitten.
Bij een ontsteking is het niet raadzaam om een steen te kiezen die verhit en is het handig wanneer je weet welke steen kan verkoelen of verwarmen.

In mijn praktijk geef ik:

   • Cursussen en workshops
   • Behandeling met edelstenen.
   • Edelsteenconsult
   • Advies edelsteen oliën en elixers
    De consultkosten bedragen € 40,00 per uur.

   In mijn praktijkruimte is ook de verkoop van edelstenen.
   Het ruime assortiment is grotendeels in de webwinkel te zien.